TRUE NATURAL!
Unii parinti presupun, in mod gresit, ca soarele este periculos doar in timpul verii, atunci cand straluceste puternic. Razele solare pot fi, insa, daunatoare in orice perioada din an, iar o expunere indelungata in timpul primilor ani de viata poate aduce copilului probleme grave de sanatate la maturitate. Tocmai de aceea, parintii ar trebui sa acorde o atentie speciala protejarii celor mici atunci cand isi petrec timpul in aer liber.
Copiii au nevoie sa stea afara, in aer liber, si sa fie expusi razelor solare sanatoase. Timpul petrecut afara inseamna o dezvoltare armonioasa, prin miscare si joaca. De altfel, este binecunoscut faptul ca lumina soarelui ii ajuta pe copii sa procure un nivel adecvat de vitamina D, lucru ce ii poate proteja de o varietate de probleme de sanatate. O expunere prelungita si, mai ales, neprotejata la soare, poate face insa mai mult rau decat bine.
Radiatiile ultraviolete (UV) ale soarelui reprezinta principala cauza a cancerului de piele, a arsurilor solare, a imbatranirii premature si chiar a unor numeroase afectiuni ale ochilor. Avand in vedere faptul ca ca pielea unui bebelus este subtire si extrem de sensibila, problemele pot aparea rapid. De altfel, medicii recomanda ca nou-nascutii cu varsta de sub 12 luni sa nu fie expusi in mod direct la soare, in zilele in care indicele UV este mai mare sau egal cu 3.
Cea mai buna solutie pentru a evita aceste probleme este atat o atentie sporita la orele de expunere, precum si folosirea protectiei solare. In acest sens, specialistii recomanda folosirea unei creme de protectie solara pentru copii si bebelusi, cu un nivel SPF ridicat.
In general, este recomandata evitarea expunerii la razele soarelui pentru bebelusii care au mai putin de 6 luni. In cazul in care nu poti evita acest lucru, foloseste o crema cu factor de protectie 50 si limiteaza cat mai mult intervalul de timp in care micutul tau intra in contact direct cu radiatiile nocive.
Pentru bebelusii mai mari de 6 luni, alege un produs hipoalergenic, fara parfum sau parabeni, fotostabil si rezistent la apa. Inainte de a folosi prima oara o crema, testeaz-o pe o suprafata mica de piele. Foloseste crema cu cel putin jumatate de ora inainte de a iesi afara, pentru a beneficia pe deplin de protectie si reaplica in cazul in care intri cu bebelusul in apa.
Un alt aspect important cand vine vorba de protectia solara la cei mici este si indicele UVa. Astfel, alege o crema cu o componenta complexa, eficienta nu numai impotriva razelor UV de tip B, cat si a razelor de tip A (UVa), existente in tot timpul anului. Acest fel de raze afecteaza mult mai repede epiderma si pot provoca multe probleme de sanatate, mai ales in cazul bebelusilor.
Nu este deloc usor pentru parinti sa fie coplesiti de tot felul de recomandari pentru bebelusul lor, insa este nevoie sa intelegi care sunt cele mai importante lucruri despre protectia solara:
O expunere neprotejata la razele soarelui poate duce la arsuri solare, leziuni ale pielii sau ale ochilor, cancer de piele si un sistem imunitar slabit, mai ales in cazul bebelusilor, a caror piele este mult mai sensibila.
Precautia si protejarea sunt cele mai simple si eficiente masuri pentru a minimiza riscurile expunerii la soare.
Mergeti la plimbare sau la plaja in primele ore ale diminetii sau dupa-amiaza tarziu, cand radiatiile UV nu sunt atat de ridicate. Foloseste crema de protectie potrivita varstei bebelusului, precum si imbracaminte cu protectie UV.
Hidratarea este esentiala atunci cand tu si micutul tau petreceti multa vreme afara iar temperaturile sunt ridicate. In cazul in care bebelusul este alaptat, hidratarea mamei devine si mai importanta.
Atunci cand vine vorba de protectia contra radiatiilor UV, specialistii recomanda sa optezi pentru creme sau spray-uri bio, mai ales in cazul bebelusilor. Avand in componenta ingrediente de origine naturala, acestea nu contin filtre solare chimice, care i-ar putea provoca celui mic iritatii sau alergii.
Gandeste in perspectiva: parintii pot fi un minunat exemplu de urmat. Tocmai de aceea, felul in care iti obisnuitesti copilul din acest punct de vedere capata o valoare insemnata. Nu te expune la soare fara crema de protectie solara si foloseste un SPF corespunzator tipului tau de piele.
Chiar daca timpul petrecut afara este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru bebelusul tau, este nevoie de responsabilitate si atentie, mai ales atunci cand vine vorba de expunerea directa la soare. Atat timp cat folosesti creme de protectie cu un nivel SPF ridicat si iesi din casa in intervalele potrivite, va veti putea bucura impreuna de beneficiile timpului petrecut in aer liber!
Sursa foto: Shutterstock.com.
Referinte:
https://www.parentingscience.com/kids-need-daylight.html
https://www.who.int/uv/resources/archives/fs261/en/
Doriti sa fiti notificat prin email cand produsul va fi nou disponibil pe stoc?