TRUE NATURALS
Fie ca vine vorba despre o piele sanatoasa, un ten curat sau un organism perfect functional, toate acestea au nevoie de nutritivi esentiali si suplimente pentru a functiona la capacitati maxime. In ceea ce priveste vitamina D, ea trebuie sa existe in corp indiferent ca provine din alimente sau de la soare.
Ce este vitamina D?
Fiind cunoscuta si sub numele de calciferol, ea este una dintre cei 24 de micronutrienti de care orice sistem imunitar are nevoie pentru a se dezvolta si functiona. Acest termen general include multiple forma ale vitaminei, dar cele mai importante si cunoscute sunt D2 (conceputa de plante) si D3 (realizata de organism atunci cand se expune la razele ultraviolete ale soarelui).
De asemenea, alte forme ale acesteia se mai pot gasi in diferite alimente precum: peste, lactate, galbenus de ou, branzeturi si, desigur, alte fructe si legume. Mai mult, exista doua provitamine extrem de importante care intra in componenta acesteia: Ergosterolul si 7-dehidrocolesterolul, responsabile de mentinerea unui nivel cat mai bun de fosfor si calciu in organism, care ii ajuta pe batrani si pe copiii la intarirea oaselor.
Cum se asimileaza?
Pe langa mancarea sanatoasa pe care trebuie sa o consumi, iti poti lua o cantitate corespunzatoare de vitamina D prin expunerea la soare. Totusi, acest lucru trebuie facut cu simt de raspundere pentru ca razele ultraviolete iti pot face mai mult rau decat bine, daca nu stii cum sa te protejezi. Prova te sfatuieste sa ai la indemana protectia solara cu factor 50 in timpul verii. Dupa aceea, timp de 10-15 minute, poti sta cu bratele, fata, spatele si picioarele la soare, dar nu mai mult de 3 ori pe saptamana.
Care sunt beneficiile vitaminei D?
preintampina aparitia rahitismului la copii;
ofera o functionalitate normala a sistemului imunitar;
previne osteoporoza si osteomalacia la adulti;
protejeaza organismul de infectii respiratorii;
mentine sistemul muscular sanatos;
pastreaza o concentratie normala de calciu in sange;
poate sa previna aparitia sclerozei si a bolilor cardiovasculare;
lupta impotriva tipului de gripa A;
regleaza ritmul cardiac;
ajuta creierul sa se dezvolte si sa aiba o activitate optima pe parcursul vietii;
faciliteaza buna functionare a hipofizei, tiroidei si paratiroidei.
Semnele deficitului de vitamina D
In principiu, lipsa acestui nutrient in corp apare din cauza unei diete alimentare reduse, a expunerii insuficiente si neadecvate la soare sau a anumitor tulburari intestinale. De asemenea, aceasta poate fi determinata si de alte afectiuni ca: obezitatea, bolile renale sau hepatice sau hranirea exclusiva cu lapte matern.
In ceea ce priveste simptomele pe care le poate avea organismul din cauza deficitului de vitamina D, printre acestea se numara: dureri dentare, susceptibilitate crescuta la infectii, reducerea masei osoase, dureri si crampe musculare, tulburari de somn, oboseala si extenuare.
Beneficiile vitaminei D3 si D2 sunt extrem de multe si au un efect imediat asupra pielii, tenului si organismului tau. Exista, totusi si cateva contraindicatii importante de care trebuie sa tii cont, iar una dintre ele este expunerea excesiva la razele UV.
Acestea afecteaza si modifica celulele pielii, alunitele, pot aparea arsuri solare sau chiar si cancer, de aceea, este esential sa nu petreci foarte multe ore in contact direct cu ele. Mai mult, daca esti o persoana care pune pret pe aspectul uniform si sanatos al tenului, trebuie sa stii ca din cauza soarelui apar ridurile si petele hiperpigmentare, care vor necesita tratamente antirid sau altele de acest tip pentru corectare.
De asemenea este esential sa eviti mituri precum faptul ca bronzarea cosurilor va duce la disparitia acestora. Daca ai o astfel de problema, foloseste cosmetice pentru ingrijirea tenului, adecvate tipului tau de piele.
O alta contraindicatie este suplimentarea excesiva a organismului. Chiar daca vitamina D are proprietati benefice, atunci cand ajunge la o cantitate prea mare in sange, poate provoca ameteli, urinari excesive sau dureri de stomac.
Asadar, daca iti doresti sa ai un sistem imunitar si un corp sanatos, ia in calcul sfaturile de mai sus si ai grija de tine intr-un mod responsabil!
Sursa foto: Shutterstock.com
Doriti sa fiti notificat prin email cand produsul va fi nou disponibil pe stoc?