ALL NATURALS

Ingrijirea nou-nascutului – Ce trebuie sa stie o proaspata mamica?
0 Comentarii

Ingrijirea nou-nascutului – Ce trebuie sa stie o proaspata mamica?

Ai trecut cu bine peste cele noua luni de sarcina si peste nastere, iar acum esti gata sa pleci din maternitate pentru a merge acasa si a incepe o noua viata alaturi de bebelusul tau? Chiar daca este cel mai asteptat moment al oricarei mamici, multe femei, in special cele aflate la prima experienta, se sperie si au senzatia ca nu stiu ce trebuie sa faca. Aceasta este si una dintre cauzele depresiei post-natale.

Nu fii si tu o mamica stresata! Descopera in continuare un mic ghic despre cum trebuie sa iti ingrijesti nou-nascutul in diferite ipostaze, care te va ajuta sa treci mai usor peste temeri si sa capeti incredere in tine.

1. Ingrijirea bebelusului in primele saptamani dupa nastere

Dupa externarea din maternitate, unde ai fost inconjurata de specialisti care te-au ajutat zi si noapte, cand ajungi acasa, grijile, noile responsabilitati si oboseala te pot coplesi. Asa ca, cel mai bine este sa apelezi la ajutorul unei bone sau al unei rude, care sa iti fie alaturi in primele saptamani dupa nastere, experienta lor fiind de folos in multe situatii.

Daca esti la primul copil si nu ai avut multe interactiuni cu nou-nascuti, atunci te poti confrunta cu teama de a nu-i face rau bebelusului tau, chiar si printr-o simpla atingere, din cauza fragilitatii lui din primele luni de viata. Nu te lasa intimidata si respecta cateva reguli precum:

-          Spala-ti bine mainile inainte de a atinge bebelusul si asigura-te ca toata lumea care vine in contact cu el are o igiena corecta, deoarece nou-nascutii nu au inca un sistem imunitar puternic, fiind astfel in pericol de a se imbolnavi.

-          Sprijina capul si gatul copilului atunci cand il asezi pe pat sau cand il tii in brate.

-          Nu brusca bebelusul niciodata! Miscarile bruste pot cauza hemoragii cerebrale, asa ca, daca vrei sa il trezesti, fa-o bland, printr-o mangaiere.

-          Tine minte ca nou-nascutul nu este pregatit pentru jocuri precum leganatul pe picioare sau aruncatul in aer.

Ingrijirea nou nascutului - Ce trebuie sa stii

2. Ingrijirea nou-nascutului la schimbarea scutecelor

Indiferent dacă alegi scutecele de unica folosinta sau pe cele reutilizabile, trebuie sa te inarmezi cu rabdare, deoarece nou-nascutul are nevoie sa fie schimbat de aproximativ 10 ori pe zi, ceea ce inseamna in jur de 70 de ori pe saptamana.

Inainte de a incepe procedura, asigura-te ca ai la indemana, pe langa scutecul curat, un pachet de servetele umede si o crema hidratanta pentru ingrijirea pielii sensibile a bebelusului, evitand astfel iritatiile neplacute.

Sfaturi pentru ingrijirea nou nascutului

3. Ingrijirea bebelusului la baie

In prima luna de viata, nou-nascutul trebuie spalat doar cu ajutorul unui buretel umed si moale, apoi imbaierile se pot face de doua sau trei ori pe saptamana pana implineste varsta de un an. Aceasta frecventa este potrivita, deoarece baile prea dese pot cauza uscarea excesiva a pielii.

Iata de ce anume ai nevoie pentru a-i face baie bebelusului tau:

-          Un burete moale

-          Un sapun bland, fara parfum

-          O perie speciala pentru pieptanarea parului si stimularea scalpului

-          Prosoape si paturici

Pe parcursul imbaierii, trebuie sa torni frecvent apa calduta pe cel mic pentru a nu-i fi frig, iar la sfarsit trebuie sa il stergi imediat si sa il infesi. Halatele cu gluga pentru copii sunt ideale pentru a mentine caldura corpului dupa baie.

Ingrijirea nou nascutului - Sfaturi

4. Ingrijirea copilului nou-nascut in timpul mesei

Indiferent daca alaptezi sau il hranesti cu biberonul, s-ar putea sa nu stii exact de cate ori trebuie facut acest lucru intr-o zi. In general, este recomandat ca bebelusii sa manance la cerere, adica ori de cate ori li se face foame, ei incercand sa transmita acest lucru prin plans sau alte zgomote.

Un nou nascut trebuie sa fie hranit la doua sau trei ore, iar dupa fiecare masa are nevoie sa elimine gazele acumulate in timpul inghitirii laptelui. Dupa ce are loc eructatia, ai grija sa il tii in pozitie verticala pentru cel putin un sfert de ora pentru a evita varsaturile.

Cum sa hranesti corect un nou nascut

In concluzie, ingrijirea unui nou-nascut este, de obicei, o activitate solicitanta, dar, chiar daca la inceput vei fi stresata sa nu faci vreo miscare gresita, in cateva saptamani totul va deveni o rutina cu care te vei obisnui.

 

Sursa foto: storyblocks.com

Stoc 0
(6)
0

Sampon si gel de dus bebe cu rodie si catina alba - Eco Cosmetics...

Pret
52.46 RON
(117)
1

Crema bio protectie solara minerala bebe si copii FPS45 - Eco...

Pret
78.90 RON
(1)
0

Crema organica pentru iritatii scutec, fara parfum - LAVERA

Pret
32.83 RON
-40%
(1)
0

Crema bio pentru iritatii scutec cu extract de nalba, 75 ml...

Pret
17.64 RON
29.39 RON
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Gel de dus pentru copii cu aroma de portocale si mandarine,...

Pret
21.60 RON
Stoc 0
(0)
0

Gel calmant natural pentru eruptii dentare bebelusi, 15g - Jack...

Pret
55.00 RON
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Multe doamne sunt dornice de a se bucura de tinerete fara batranete si cerceteaza indelung oglinda pentru a cauta cel mai mic semn ca ridurile, cearcanele…
0
0
Pielea sugarilor este extrem de sensibila si poate avea de suferit chiar si din cele mai surprinzatoare cauze. De aceea, tinerii parinti trebuie sa fie…
0
0
Spalatul pe cap este parte din rutina de ingrijire a oricarei persoane. Dar cu cat se fac mai multe studii cu privire la modul in care acest lucru afecteaza…
0
0
 1. Ce inseamna acnee?  Toata lumea cunoaste faptul ca uneori tenul poate prezenta cosuri, care apar din diferite cauze. Dar, cu toate acestea,…
Foloseste MAJUSCULE