TRUE NATURAL!
Pielea sugarilor este extrem de sensibila si poate avea de suferit chiar si din cele mai surprinzatoare cauze. De aceea, tinerii parinti trebuie sa fie informati si sa se astepte la un astfel de episod oricand pe durata primelor luni sau chiar a primilor ani din viata copiilor. Din fericire, majoritatea problemelor de acest tip nu sunt grave si dispar rapid, mai ales daca sunt indeplinite cateva conditii.
In acest articol, vei descoperi cum sa tratezi iritatiile bebelusului tau si ce sa nu faci daca doresti sa previi aparitia lor.
Dat fiind ca pielea celor mici se adapteaza la mediu in primele luni, complicatiile de acest tip pot aparea in mod frecvent. Printre cauzele cele mai comune ale iritatiilor se numara temperaturile ridicate, umezeala, contactul prelungit cu pampersi murdari. De asemenea, acestea pot aparea ca o reactie la materialul din care sunt realizate scutecele sau la diversele creme sau solutii pe care le folosesti pentru hidratare sau ca tratemente.
În cazul nou-nascutilor, bariera protectoare a pielii este extrem de delicata si poate fi afectata cu usurinta. Astfel, epiderma se va irita si va deveni rosie, prezentand inflamatii. De obicei, efectele apar în zona sezutului, in cea genitala, dar si pe pielea de pe coapse.
Cum se trateaza
Deoarece majoritatea iritatiilor nu au cauze grave, ele pot fi ingrijite cu usurinta acasa. In acest scop, va trebui sa iei cateva masuri.
In primul rand, pielea celui mic va trebui sa fie pastrata cat mai uscata si curata cu putinta, deoarece umezeala cauzeaza si intretine iritatiile. Asadar, schimba scutecul sau pampersul cat mai frecvent posibil, mai ales daca observi ca acesta s-a udat. Atunci cand situatia iti permite, lasa-l pe bebelus sa stea fara scutec, iar aerul va pastra pielea uscata, ferita de umezeala.
Pentru toaleta, va trebui sa folosesti apa si sapun hipoalergenic, special pentru bebelusi. Este indicat sa faci acest lucru atunci cand copilul murdareste scutecul. Daca nu ai cum sa il speli, foloseste servetele umede pentru bebelusi. Ele nu trebuie sa contina parfum sau alcool, deoarece acestia reprezinta factori iritanti.
Ca sa accelerezi procesul de vindecare, este recomandata aplicarea unei creme speciale in zonele iritate, care sa asigure protectia pielii. Aceasta ar trebui sa contina oxid de zinc si pantenol. Foloseste o cantitate moderata de crema, ce poate fi absorbita de piele, deoarece prea multa poate contribui la mentinerea iritatiei.
In conditii normale, o astfel de problema va disparea in 3 sau 4 zile. Primele semne de vindecare pot aparea repede, daca sunt respectate recomandarile mentionate mai sus. Trebuie sa retii ca, daca iritatia persista, ea poate degenera intr-o afectiune mai grava. Asadar, la aparitia oricarui indiciu ca iritatia nu dispare sau se inrautateste, apeleaza la medicul pediatru. Acesta va pune un diagnostic si va prescrie tratamentul potrivit.
Dupa cum a fost mentionat anterior, principala cauza a acestei neplaceri o reprezinta umiditatea. De aceea, va trebui sa ai grija ca scutecul bebelusului sa fie schimbat suficient de des, pentru ca pielea sa nu stea intr-un mediu imbibat, care sa-i afecteze bariera protectoare. Asadar, nu uita sa-i pui un scutec nou cat mai des, iar daca este posibil, sa-l tii fara oricand ai ocazia.
Pe langa schimbarea tardiva a scutecului, o toaleta necorespunzatoare poate provoca iritatii. Trebuie sa te asiguri ca, de fiecare data cand il cureti sau il speli pe cel mic, pielea ramane complet curata. Fii atenta sa il stergi corespunzator inainte sa-i pui scutecul.
O alta greseala pe care o poti preveni este aceea de a-i pune copilului scutece prea mici sau de a le strange prea tare. Daca pielea nu poate respira absolut deloc, atunci exista mari sanse ca ea sa se irite. De asemenea, nu-l imbraca pe cel mic in haine foarte stramte, care au acelasi efect.
Asadar, daca incerci sa previi sau sa combati aparitia iritatiilor pe pielea bebelusului tau, va trebui sa te asiguri ca indepartezi umezeala cat mai repede!
Sursa foto: unsplash.com, storyblocks.com
Doriti sa fiti notificat prin email cand produsul va fi nou disponibil pe stoc?