TRUE NATURALS

Igiena orala la bebelusi - cum sa ai grija de micutul tau in mod corespunzator
0 Comentarii

Igiena orala la bebelusi - cum sa ai grija de micutul tau in mod corespunzator

Daca de barbia bebelusului tau este agatata in permanenta saliva si doreste brusc sa bage totul in gura, primul lui dinte este probabil pe drum. In timp ce s-ar putea sa te concentrezi sa-i usurati durerile gingivale si sa il mentii cat mai confortabil in timp ce iese primul dinte, este de asemenea important sa incepi sa te gandesti sa ai grija de aceste mici perle.

Sa incepi ingrijirea dentara cat mai devreme este important pentru sanatatea copilului tau. Ingrijirea dentara mentine dintii sanatosi o viata intreaga. Dintii de lapte sanatosi ii ajuta pe copii sa manance si sa vorbeasca clar. Dintii de lapte ghideaza dintii permanenti adulti in pozitia corecta. Unii dinti de lapte nu sunt inlocuiti cu dinti permanenti pana la varsta de 12 sau 13 ani. Ingrijirea dentara include curatarea gingiilor bebelusului chiar inainte ca dintii sa intre in gura. Pastrarea dintilor si a gingiilor copilului curate este cel mai simplu mod de a-i mentine sanatosi.

1. Igiena bucala la bebelusi

Dintii de lapte se dezvolta in timp ce bebelusii sunt inca in uter. Nou-nascutii au un set complet de 20 de dinti de lapte ascunsi in gingii.

Pentru majoritatea copiilor, dintii incep sa apara intre 6 si 10 luni. La unii copii, dintii apar inca din trei luni. In altele, nu ajung decat in jur de 12 luni. Copiilor le apar dintii in momente diferite. Un numar foarte mic de copii se nasc cu 1-2 dinti.

Dintii de lapte pot creste in orice ordine, desi dintii centrali de jos sunt adesea primii. Toti cei 20 de dinti de lapte vor creste, de obicei, pana cand copilul tau va avea trei ani.

Iata cum te poti asigura ca dintii copilului tau sunt sanatosi:

  • printr-o igiena orala corespunzatoare;

  • ofera-i apa intre mese - invata-ti bebelusul sa foloseasca o cana fara capac intre 6 si 9 luni. Dupa 12 luni, apa este cea mai buna alegere intre orele regulate de hranire si pentru sete;

  • renunta la biberon inainte de culcare.

2. Spalatul pe dinti la bebelusi

Ingrijirea dentara pentru dintii de lapte poate incepe inainte de aparitia primului dinte al bebelusului. Dupa ce bebelusul tau are aproximativ trei luni, poti sterge usor gingiile bebelusului o carpa moale pe care o umezesti usor sau tifon de doua ori pe zi. Acest lucru va ajuta copilul sa se pregateasca pentru periaj atunci cand apare primul dinte.

De indata ce apare primul dinte, curata-i dintii folosind o periuta moale si pasta de dinti pentru sugari, conceputa pentru copii cu varsta sub doi ani. Daca bebelusului nu ii place periuta de dinti, poti folosi in continuare o carpa sau un tifon curat si umed sau servetele pentru dinti si gingii pentru prevenirea cariilor de biberon pentru a sterge fata si spatele fiecarui dinte.

Iata care sunt pasii pentru curatarea gurii la bebelusi:
1. Pozitioneaza copilul astfel incat sa poti vedea gura acestuia si copilul sa se simta in siguranta. Ai putea sa te asezi pe un pat sau pe podea cu bebelusul intins, astfel incat capul copilului sa fie in poala ta.
2. Ia barbia bebelusului in maini, cu capul sprijinit de corp.
3. Ridica buza bebelusului pentru a curata dintii folosind miscari circulare moi.
4. Asigura-te ca fata, spatele fiecarui dinte, precum si linia gingiei sunt curatate corespunzator.

In general, este indicat ca pana ii apar primii dinti sa folosesti doar apa pentru igiena orala, urmand mai apoi sa introduci pasta de dinti speciala. Nu ezita sa folosesti un gel calmant pentru eruptii dentare atunci cand este cazul. 

3. Spalatul pe dinti la copii de 1 an

Adesea copiilor nu le place sa se spele pe dinti. Dar chiar si o periere rapida este mai buna decat nimic, deoarece va ajuta copilul sa invete ca spalatul dintilor este o parte normala a rutinei sale zilnice.

Este mult mai probabil sa iti convingi copilul sa se spele pe dinti, daca este distractiv. Iata cateva idei:

  • Cantati in timp ce va periati. Alege melodii amuzante despre spalatul pe dinti sau inventeaza.

  • Pretinde ca periuta de dinti este un tren, in timp ce misti peria in jurul dintilor.

  • Lasati copilul sa se joace cu jucaria sa preferata in timpul periajului.

Prin urmare, igiena orala este un lucru important chiar si in cazul bebelusilor si copiilor de peste 1 an, deoarece ii va defini sanatatea dintilor din viata adulta. 


Sursa foto: Pexels.com

 

(2)
0

Pasta de dinti naturala pentru copii, cu afine organice - Jack...

Pret
33.00 RON
(1)
0

Pasta de dinti naturala pentru copii, capsuni organice - Jack...

Pret
33.00 RON
Stoc 0
(4)
0

Pasta de dinti naturala pentru copii, aroma de banane - Jack...

Pret
33.00 RON
(0)
0

Servetele dinti si gingii pentru prevenirea cariilor de biberon...

Pret
42.00 RON
Stoc 0
(0)
0

Gel calmant natural pentru eruptii dentare bebelusi, 15g - Jack...

Pret
55.00 RON
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Unii parinti presupun, in mod gresit, ca soarele este periculos doar in timpul verii, atunci cand straluceste puternic. Razele solare pot fi, insa, daunatoare…
0
0
Pielea sugarilor este extrem de sensibila si poate avea de suferit chiar si din cele mai surprinzatoare cauze. De aceea, tinerii parinti trebuie sa fie…
Foloseste MAJUSCULE