TRUE NATURALS

IMBUNATATIREA MEMORIEI: TOP 3 secrete pentru a-ti imbunatati memoria indiferent de varsta pe care o ai!
0 Comentarii

IMBUNATATIREA MEMORIEI: TOP 3 secrete pentru a-ti imbunatati memoria indiferent de varsta pe care o ai!

Trăim într-o lume foarte agitată, iar valul de informații care ne lovește zilnic ne face să uităm anumite date importante. Oboseala, anxietatea și stresul sunt doar trei factori care duc la pierderea memoriei. Dacă şi tu te numeri printre persoanele care au început să uite anumite informaţii, nu îţi face griji! Există lucruri simple pe care le poţi schimba în rutina ta zilnică şi care te vor ajuta sa îţi îmbunătăţeşti memoria. 

 

1. Stimularea memoriei prin exerciții fizice și un stil de viață sănătos

 

Sportul este necesar fiind o activitate benefică pentru întregul organism, dar și pentru creier. Exercițiile fizice te ajută să te menții sănătos și să îți crești performanțele intelectuale. Tu știai că sportul ajută la circulația sângelui în organism? Odată cu circulația lui, el transportă oxigenul la creier, ajutând la protejarea celulelor. Datorită acestui lucru și funcțiile cognitive rămân în parametrii normali. Fă sport constant pentru a avea o memorie cât mai bună. Poți merge în parc să alergi, îți poți face abonament la sală sau poți lucra chiar și acasă. Variante există, alegerea ține doar de tine!

 

Alimentația joacă și ea un rol important în păstrarea memoriei. Evită pe cât se poate zahărul și grăsimile deoarece acestea vor duce la degradarea memoriei. Știai că există alimente care ajută creierul, în mod special? Acestea sunt: nucile, broccoliul, spanacul, conopida și țelina. Dacă le vei consuma săptămânal, creierul tău va rămâne sănătos odată cu trecerea timpului și nu va uita amintirile frumoase. Alege să consumi legume, fructe, și produse care conțin vitamine, iar dacă nu crezi că ele ajung, poți opta pentru suplimente naturale de o calitate înaltă, asemenea celor de pe site-ul Prova.ro.

 

2. Cel mai bun medicament pentru memorie şi concentrare este exerciţiul

 

Cel mai util medicament pentru îmbunătățirea memoriei este exercițiul. În fiecare seară când te pui în pat încearcă să îți reamintești ce ai făcut pe parcursul zilei: unde ai mers, ce ai mâncat, cu cine te-ai întâlnit și tot așa. Nu va dura mult și te va ajuta să ai o memorie cât mai bună.

Dacă ești student și te pregătești pentru sesiune poți observa cum memoria nu prea te ajută. Motivul este lipsa de exercițiu. Dacă pe parcursul anului nu ai învățat, creierul tău nu este obișnuit și automat nu va asimila materia rapid. Încearcă să înveți mereu câte puțin, să citești constant. Acest exercițiu te va ajuta foarte mult.

Te poți afla în situația în care la 40 de ani îți dorești să înveți o limbă nouă. Ce este de făcut în această situație? Creierul tău nu mai funcționează ca la 20 de ani? Motivul este lipsa exercițiului! Nu vei putea învăța imediat, este imposibil. Începe treptat, astăzi puțin, mâine iar și tot așa. Creierul tău o să se obișnuiască cu asimilarea unor noi informații și procesul va fi din ce în ce mai ușor.

 

 

3. Stimularea memoriei elevilor înainte de examen

 

Se aproprie perioada examenelor şi îţi doreşti să asimilezi cât mai multă materie într-un timp cât mai scurt? Majoritatea elevilor şi studenţilor se confruntă cu această problemă. Memoria este şi ea precum un muşchi. Trebuie exersată zilnic pentru ca procesul de învăţare să fie cât mai uşor. Încearcă să înveţi alături de nişte scheme. Desenează şi schiţează informaţiile cele mai importante. Acest lucru te va ajuta să structurezi informaţia, pe care o vei putea asimila mult mai repede. 

Pe lângă acest lucru, vizualizarea imaginii te va ajuta în reţinerea ei. Nu învăţa non-stop, pauzele sunt necesare. La fiecare 60 de minute ia o pauză de aproximativ 15 minute. Dacă vei sta tot timpul cu materia in faţă, concentrarea ta o să fie afectată. Pauzele de 10-20 de minute sunt total necesare. În acel timp te poţi întinde în pat sau poţi mânca. Aşa te vei menţine motivat. Unele persoane învaţă mult mai uşor dacă au o melodie pe fundal. Poate te enumeri şi tu printre ele. Încearcă să îţi pui o melodie clasică şi vezi care este rezultatul. Te ajută sau nu? Dacă da, continuă, dacă nu, opreşte melodia și încearcă să găsești metoda perfectă pentru tine.

 

Nu este o ruşine să îţi pierzi memoria şi concentrarea, este ceva normal. Doar tu eşti în măsură să schimbi acest lucru. O ruşine este să ai atâtea variante la îndemână pentru a-ţi îmbunătăţi memoria şi să nu ţii cont de ele.

 

 sursă foto: shutterstock.com

Alte știri care te-ar putea interesa
1
0
  Epoca globalizării a adus cu sine curente și filosofii moderne, a deschis minți și a ridicat probleme morale noi. Una dintre ele a fost - și…
2
0
Antioxidanții sunt unele dintre cele mai importante substanțe pentru corpul uman. Acești compuși chimici reprezintă un real ajutor pentru orice persoană…
2
0
Supranumit “sângele alb”, pentru importanța sa indiscutabilă în viața oamenilor încă din primele clipe de la naștere,…
Foloseste MAJUSCULE